Search
Close this search box.

Sklizeň konopí jako investiční příležitost

Marihuana rostlina, sklizeň konopí
Zdroj: shutterstock.com

Konopné akcie se obchodují pod svými vrcholy, ale stále mají velký potenciál růstu. Sklizeň konopí pokračuje, i když se jeho legalizace zpomaluje.


Jushi Holdings, Cresco Labs a GrowGeneration šplhají na seznam nejlepších konopných akcií, které si lze pořídit a dlouhodobě držet. Pojďme se nyní podívat na důvody, proč byste do nich měli investovat.


Cresco Labs 

Společnost se sídlem v Illinois sice ještě nezanechala velkou mezinárodní stopu, ale její tržby dynamicky rostou. Ve druhém kvartále vzrostly celkové příjmy o 123 % na 210 milionů dolarů.

Důmyslná marketingová strategie zaměřená na klíčové trhy s konopím (jako je Pennsylvánie, Illinois a Ohio) hrála v její prospěch.

Tato úzká konkurence přispěla k získání věrných zákazníků pro takové obchodní značky, jako jsou Mindy’s Edible a High Supply.

Díky této zákaznické základně se firmě podařilo vygenerovat tržby ve výši 101 milionů dolarů. Cresco Labs dodává produkty do řetězce Sunnyside a je pevně rozhodnuté maximalizovat své zisky plynoucí z maloobchodního prodeje.


Jushi Holdings 

Jushu Holdings se zabývá produkcí konopí. Její tržní kapitalizace je poměrně malá (669 milionů dolarů), ale díky expanzi konopného průmyslu má obrovský potenciál vyniknout.

Celkový obrat Jushi Holdings, která zásobuje 20 maloobchodních prodejen, se ve druhém kvartále vyšplhal o 219 % na 48 milionů dolarů.

Společnost Jushi se řídí podobnou obchodní strategií jako Cresco. Zaměřuje se totiž na trhy s limitovanou licencí na distribuci konopí.

Jushi nedávno navázala spolupráci s dalšími dvěmi prodejnami v Pensylvánii, čímž by celkově zásobovala celkem 22 maloobchodů.


GrowGeneration

GrowGeneration nepodniká pouze v oblasti pěstování konopí, přesto má tento dodavatel hydroponické pěstírny. Dodává a prodává vybavení potřebné pro pěstitele konopí.

Firma zásobuje celkem 58 obchodů a na konci druhého kvartálu její tržby vzrostly o 190 % na 126 milionů dolarů. Letošní čistý zisk činil 6,7 milionu dolarů a v porovnání s loňským rokem je velmi příznivý.

GrowGeneration věří, že by v budoucnu mohla dosáhnout ročních tržeb ve výši 15 milionů dolarů. Rovněž zvýšila své odhady a plánuje, že do konce roku bude vlastnit více než 70 poboček.


Závěr

Rostoucí objem prodeje a vzrůstající povědomí o společnosti GrowGeneration z ní činí atraktivní akcii.

Díky solidním fundamentům má pěstování konopí potenciál k prudkému růstu. A pokud bude docházet k další legalizaci v ostatních státech USA, investoři mohou ve svých investicích zaznamenat zhodnocení.


Zdroj: The Motley Fool

Mladý muž v obleku pracuje na notebooku, zatímco sedí v autě

Nadcházející webinář ZDARMA

Santa Claus Rally: Fenomén vánočního růstu na trzích

Datum: 6. listopadu

Čas: 18:00

Aktuálně

Akcie Walmartu se blíží k rekordu po spuštění doručování léků v rámci jednoho dne.

22. 10. 2024

|

20:08

Tento ETF výrazně překonal S&P 500 díky investicím do AI v překvapivém sektoru.

22. 10. 2024

|

19:54

IRS odhaluje vaše daňové pásma pro rok 2025, když se mají vypršet Trumpovy daňové škrty.

22. 10. 2024

|

18:18

Jak více mladších Američanů hledá modro-kraťácké zaměstnání, někteří přehlížejí úskalí.

22. 10. 2024

|

17:27

Tento akciový titul v oblasti AI právě obdržel downgrading po růstu o 130 % za rok.

22. 10. 2024

|

16:42

Ostrý výprodej akcií na začátku srpna by mohl být přípravou na blížící se události, varuje MMF.

22. 10. 2024

|

16:22

Nadcházející webinář:

Santa Claus Rally: Fenomén vánočního růstu na trzích

Datum: 6. listopadu

Čas: 18:00