Search
Close this search box.

fuboTV překonalo hranici 1 milionu předplatitelů

fuboTV je streamingová alternativa (zaměřená na sport) k tradiční kabelové televize. Společnost nabírá na síle, která podněcuje spotřebitele konzumovat více její obsah. 


fuboTV oznámila 9. prosince své finanční výsledky za třetí kvartál, a to těsně před uzavřením trhu. V této zprávě management odhalil, že společnost dokázala překonat hranici jednoho milionu platících předplatitelů. Pojďme se hlouběji ponořit a prozkoumat, co stojí za úspěchem fuboTV. 


fuboTV dosahuje působivého milníku 

Je zajímavé, že fuboTV během svého fiskálního třetího čtvrtletí, které skončilo 30. září, ve finále nepřekonala hranici jednoho milionu předplatitelů. Společnost totiž jen nastínila milník po skončení fiskálního kvartálu, a poté 9. listopadu oznámila výsledky. 

Při pohledu na výsledky na konci třetího čtvrtletí se společnost fuboTV chlubila 945 000 platícími odběrateli, což je působivý 108 % nárůst oproti stejnému kvartálu minulého roku, kdy jich bylo 450 000. 

Lidé stále více zjišťují, že streamovací služba fuboTV je lepší alternativou než tradiční kabelová televize. Výhody streamovacích služeb se zejména projevily během pandemie, kdy odvětví streamování zaznamenalo rapidní nárůst předplatitelů. 

Jednou z nepříjemností nastavení tradiční kabelové televize je to, že vyžaduje profesionála, aby k vám přišel domů a provedl tak manuální instalaci. A to v průběhu pandemie bylo pochopitelné, že si lidé nechtěli pustit někoho cizího do vlastního domu.  

I přes impozantní růst společnosti fuboTV, má však před sebou dlouhou cestu. Podle odhadů Moffett Nathanson má stále kolem 72,6 milionů lidí předplacenou kabelovou televizi. A to je pro fuboTV obrovská příležitost. 


Trh není ohromen výsledky fuboTV

Bohužel pro akcionáře fuboTV po oznámení výsledků (9. listopad), se cena akcií propadla o více než 10 %. Trh je zejména skeptický ohledně několika akvizic, které fuboTV oznámila v průběhu výroční zprávy o výnosech. 

Ačkoli se společnosti podařilo zlepšit upravenou marži, kterou definuje jako průměrný příjem na uživatele odečtený od průměrných nákladů na uživatele, fuboTV vygenerovala provozní ztrátu ve výši 103 milionů dolarů při celkových příjmech 157 milionů dolarů. 

Akcionáře může utěšovat zlepšující se ekonomika společnosti a rychle rostoucí základna předplatitelů. Dlouhodobí investoři budou muset uznat, že společnost nemusí po určitou dobu generovat zisky, dokud nedosáhne většího rozsahu. 

Dobrou zprávou je, že téměř milionová základna fuboTV ponechává značný prostor pro růst s ohledem na to, že tu stále existuje zhruba 73 milionů domácností, který stále využívají služeb kabelové televize. 


Parkev Tetovosian
The Motley Fool





Jak začít obchodovat na platformě MetaTrader 5?

Zaregistrujte se ZDARMA na nadcházející webinář naučte se obchodovat pomocí nástroje MetaTrader 5. Více informací se dozvíte na webináři!



Mladý muž v obleku pracuje na notebooku, zatímco sedí v autě

Nadcházející webinář ZDARMA

Elon Musk: Od vizionáře k jednomu z nejbohatších lidí na světě

Datum: 2. října

Čas: 18:00

Aktuálně

Paul Bilzerian se po léta vyhýbal pokutě ve výši 180 milionů dolarů. SEC ho nakonec dostihla.

28. 9. 2024

|

0:21

Graf akcií společnosti Nvidia ukazuje, jak býci využívají nedávnou pauzu k obnovení.

27. 9. 2024

|

23:42

Stávka v přístavu by mohla představovat ‚vysoké politické náklady‘ pro kampaň Harrise.

27. 9. 2024

|

22:52

Dow dosáhl rekordního zavíracího kurzu, americké akcie zaznamenaly týdenní zisky.

27. 9. 2024

|

22:04

„Prodat v květnu“ byla nákladná chyba. Měli byste nyní nakupovat?

27. 9. 2024

|

20:47

Předpověď zprávy o zaměstnanosti za září je venku: Jak špatné to vypadá?

27. 9. 2024

|

20:15

Nadcházející webinář:

Elon Musk: Od vizionáře k jednomu z nejbohatších lidí na světě

Datum: 2. října

Čas: 18:00