Search
Close this search box.

Starbucks si začíná pohrávat s kryptoměnami

Digitální aktiva začínají okupovat náš svět. Schválně si zkuste zapnout televizi nebo prolistovat první titulní strany v novinách, a s největší pravděpodobností narazíte na kryptoměny. Kryptoměny jistě budou měnit finanční ekosystém v různých průmyslových odvětví. 


Ale i Starbucks, a jeho padesátiletá podnikatelská činnost, začíná hledat způsoby, jak začlenit kryptoměny do jeho podnikání. Zároveň by to mohlo změnit způsob interakce spotřebitelů se svými oblíbenými značkami. 

Zde uvádíme, jak inovativní je tento kavárenský gigant, a možná vás to donutí investovat do jeho akcií. 


Více možností, jak zaplatit 

Společnost Starbucks zakončila poslední čtvrtletí s 24,8 milionů členů v rámci svého věrnostního programu Rewards, a to jen ve Spojených státech. S porovnáním s předchozím rokem se jedná téměř o 28 % nárůst. 

Je obecně rozšířeným názorem, že Starbucks má jeden z nejrobustnějších věrnostních programů vůbec. Program byl spuštěn v roce 2009 a podněcuje u spotřebitelů opakované nákupy, což by si přála každá společnost. 

A jelikož Starbucks působí na trhu již delší dobu, samotné množství dat, které dokázal za tu dobu nashromáždit je samo o sobě konkurenční výhodou. 

Milovníci kávy, kteří si nabijí hotovost do mobilní aplikace Starbucks, aby si tak mohli pak zaplatit za nápoje nebo jídlo, dostanou dva body (nebo hvězdičky) za každý utracený dolar, zatímco ti, kteří zaplatí hotovostí nebo debetní kartou dostanou pouze jeden bod. 

Kromě toho, že si můžete objednat s předstihem, Starbucks nabízí i bezplatné narozeninové pochoutky a často má další bonusové výzvy, aby tak spotřebitel mohl rychle nasbírat body. Zdá se, že tento model funguje velmi dobře, protože káva je jedna z těch položek, které si můžete koupit každý den. 

Starbucks nyní umožňuje zákazníkům platit přímo bitcoiny a to díky partnerství s poskytovatelem digitálních peněženek Bakkt. Zákazníci si mohou převést své kryptoměny přes PayPal na fiat měnu předtím, než si nahrají hotovost do mobilní aplikace Starbucks. 

Ze strategického hlediska to dává naprostý smysl, aby se rozšířil způsob platby o kryptoměny, a zároveň se tak zpříjemní uživatelský zážitek ohledně digitálních plateb. Věrní zákazníci mají totiž tendenci často navštěvovat Starbucks a utrácet více. 


Výměna věrnostních bodů 

Zdá se, že vedení nestačí jen integrovat kryptoměny, a během čtvrtletí odhalilo novou vzrušující novinku. Generální ředitel Kevin Johnson prohlásil, že prostřednictvím blockchainu a dalších inovativních technologií se Starbucks bude snažit o to, jak sjednotit a digitalizovat věrnostní program tak, aby se mohli připojit i další podniky, které mohou propojit i své vlastní věrnostní programy.  

Dále také zdůraznil již existující partnerství s Air Canada, kde mohou členové leteckých společností propojovat své účty s věrnostním programem Starbucks Rewards. Johnson dále dodal, že v průběhu příštího roku naváže Starbucks další partnerství s jinými spotřebitelskými značkami. 

Z pohledu spotřebitele se jedná o skvělé zprávy. Možnost převádět získané body od jednoho obchodníka k druhému zvyšujete tak atraktivnost věrnostního programu Starbucks Rewards. Povzbuzuje to tak zákazníky k nákupu více produktů od Starbucksu a zároveň mohou mít další benefity u partnerských podniků. 

Investoři by měli mít radost z toho, že management takto uvažuje a chce se prosadit do platebního prostoru. Tento nový vývoj jen dokazuje, že Starbucks je vysoce adaptivní společností, která se intenzivně zaměřuje na zlepšování zákaznické zkušenosti. 


Neil Patel
The Motley Fool 






Jak začít obchodovat na platformě MetaTrader 5?

Zaregistrujte se ZDARMA na nadcházející webinář naučte se obchodovat pomocí nástroje MetaTrader 5. Více informací se dozvíte na webináři!



Mladý muž v obleku pracuje na notebooku, zatímco sedí v autě

Nadcházející webinář ZDARMA

Santa Claus Rally: Fenomén vánočního růstu na trzích

Datum: 6. listopadu

Čas: 18:00

Aktuálně

Akcie Walmartu se blíží k rekordu po spuštění doručování léků v rámci jednoho dne.

22. 10. 2024

|

20:08

Tento ETF výrazně překonal S&P 500 díky investicím do AI v překvapivém sektoru.

22. 10. 2024

|

19:54

IRS odhaluje vaše daňové pásma pro rok 2025, když se mají vypršet Trumpovy daňové škrty.

22. 10. 2024

|

18:18

Jak více mladších Američanů hledá modro-kraťácké zaměstnání, někteří přehlížejí úskalí.

22. 10. 2024

|

17:27

Tento akciový titul v oblasti AI právě obdržel downgrading po růstu o 130 % za rok.

22. 10. 2024

|

16:42

Ostrý výprodej akcií na začátku srpna by mohl být přípravou na blížící se události, varuje MMF.

22. 10. 2024

|

16:22

Nadcházející webinář:

Santa Claus Rally: Fenomén vánočního růstu na trzích

Datum: 6. listopadu

Čas: 18:00