Search
Close this search box.

Disney utrácí 15 miliard ročně za tvorbu obsahu

Společnost Disney je známá tím, že produkuje kvalitní obsah a je mateřskou společností populárních mediálních stanic. Poslední dobou se Disney snaží protlačit na trh streamovanou produkci. Dusno a nátlak začíná pociťovat i Netflix.  


Netflix jako průkopník streamování má před Disney již několikaletý náskok a za dobu jeho existence dokázal nadchnout přes 200 milionů předplatitelů. Avšak Disney se nevzdává, a začíná pomalu dohánět jeho soukmenovce.

Streamovací služba Disney+ byla spuštěna již v roce 2019 a za tu dobu si již dokázala získat srdce více jak 100 tisíc odběratelů. Tento úspěch navnadil vedení a rozhodlo se o tom, že se bude více peněz investovat na výrobu a zkvalitňování obsahu. Otázka k zamyšlení zní: Má se Netflix obávat, že mu Disney převezme dominantní pozici?  



Bitva mezi tvorbou obsahů  

Netflix o sobě tvrdí, že mu konkurence z jiných streamovacích služeb nevadí a na hospodářských výsledcích to není viditelně znát. Je si však vědom, že za posledních několika let, se trh streamovacích služeb neuvěřitelně rozrostl a vznikají tak nové a nové alternativy.  

Nicméně vzniká závažný střet zájmů, a to hlavně mezi streamovacími službami a nezávislými televizními kanály. Lidé postupně přecházejí na zábavnější alternativy a pravděpodobně můžeme do budoucna očekávat, že naše televize se ochudí o některé televizní kanály. Dle odhadů společnosti Nielsen zabírají v USA streamovací služby okolo 27 % časové relace, zbytek tedy 63 % jsou klasické televizní stanice a zpravodajské relace.  

Pokud si budete chtít vyzkoušet služby Netflixu, měsíční předplatné vás vyjde okolo dvou stovek korun. Oproti tomu Disney+ je balíček, který v sobě zahrnuje služby jako Hulu a ESPN+, měsíční předplatné činí kolem tří stovek. 



A co to může znamenat pro investory?  

Koneckonců pro spotřebitele je bitva mezi streamovací giganty velmi vzrušující. A proti tomu stěží nalezneme argument. Čím více se soupeří, tím více vzniká nový obsah a konečný uživatel může sledovat libovolné množství seriálů a filmů.  

Logická dedukce pak napovídá, že streamovací služby mají pozitivní budoucnost a dokážou přitahovat denně nové zákazníky. Je to win-win pro každého, streamovací služby tvoří obsah, předplatitel se baví a investor může zhodnotit své finanční prostředky, rozhodne-li se přikoupit akciové tituly zmiňovaných společností. 


The Motley Fool


Mladý muž v obleku pracuje na notebooku, zatímco sedí v autě

Nadcházející webinář ZDARMA

Santa Claus Rally: Fenomén vánočního růstu na trzích

Datum: 6. listopadu

Čas: 18:00

Aktuálně

Tesla potvrzuje, že ‚Model 2‘ je stále v plánu na rok 2025.

23. 10. 2024

|

23:12

Býčí průlom akcií společnosti Nvidia mohl být falešným poplachem.

23. 10. 2024

|

23:12

Zisky Tesly: Sledujte živé pokrytí, jak akcie rostou po překvapení zisků za třetí čtvrtletí.

23. 10. 2024

|

22:22

Hlavní americké akciové indexy uzavřely všechny se ztrátou, když výnos desetiletých dluhopisů dosáhl tří měsíčního maxima.

23. 10. 2024

|

22:06

Tyto akcie ve zdravotnictví by mohly vzrůst, pokud vyhraje Harris — nebo klesnout, pokud zvítězí Trump.

23. 10. 2024

|

21:08

Dohledový orgán pro rozpočet: Není možné předpovědět načasování fiskální krize v USA

23. 10. 2024

|

19:23

Nadcházející webinář:

Santa Claus Rally: Fenomén vánočního růstu na trzích

Datum: 6. listopadu

Čas: 18:00