Search
Close this search box.

Banka Goldman Sachs se chystá vyrazit na nákupy do kryptoměnového světa

Americká investiční banka Goldman Sachs plánuje utratit desítky milionů dolarů na investice do kryptoměnových společností. Chce tak využít kolapsu několika kryptoměnových burz včetně FTX a rozšířit své investiční portfolio, dokud jsou ceny kryptoměnových aktiv nízko.


Pád FTX zvýšil potřebu, aby se do kryptoměnového světa zapojilo větší množství důvěryhodných a především regulacím podléhajících hráčů včetně velkých bankovních společností.

Ty mohou nyní využít příležitost a do kryptoměnového byznysu ve velkém nakráčet. Takovou vizi agentuře Reuters představil Matthew McDermott, šéf digitálních aktiv americké investiční banky Goldman Sachs.

Banka si podle něho prověřuje několik možností, kam by mohla své avizované desítky milionů dolarů investovat. “Vidíme několik skutečně zajímavých příležitostí, u kterých vidíme velmi zajímavé ocenění,” řekl McDermott agentuře Reuters.

Podle něho pád FTX vrátil trh zpět do reality a sentiment je nyní hodně špatný. Na druhé straně je ale přesvědčen, že investovat do kryptoměnových aktiv má smysl.

“FTX byla v mnoha ohledech jen taková Potěmkinova vesnice. Základní technologie ale stále funguje,” ujistil Matthew McDermott.

Banka Goldman Sachs jen za loňský rok na kryptoměnových obchodech vydělala asi 21,6 miliardy dolarů. A tak není divu, že aktuální situaci na trhu si překládá jako šanci své investice tímto směrem rozvíjet.


Zdroj: Withers, White, Reuters

Mladý muž v obleku pracuje na notebooku, zatímco sedí v autě

Nadcházející webinář ZDARMA

Santa Claus Rally: Fenomén vánočního růstu na trzích

Datum: 6. listopadu

Čas: 18:00

Aktuálně

Podcast: Tito lidé ovlivňují trhy — a vaše peníze

18. 10. 2024

|

0:38

Seznamte se s autorem a ekonomickým komentátorem generace Z, který vymyslel pojem „vibecession“.

17. 10. 2024

|

23:57

Finanční ředitel Netflixu očekává, že v roce 2025 dojde k růstu příjmů až o 13 %, což by mělo dosáhnout celkového objemu až 44 miliard dolarů.

17. 10. 2024

|

23:23

Akcie Nvidie nastavily jeden rekord, ale nedosáhly na další.

17. 10. 2024

|

23:13

Taranty Donalda Trumpa: Tyto státy by byly nejvíce zasaženy navrhovanými dovozními daněmi.

17. 10. 2024

|

22:55

Zisky Netflix: Zisk a tržby streamovacího giganta ve třetím čtvrtletí překonaly odhady.

17. 10. 2024

|

22:26

Nadcházející webinář:

Santa Claus Rally: Fenomén vánočního růstu na trzích

Datum: 6. listopadu

Čas: 18:00