Search
Close this search box.

Nvidia stojí za nákup. Kryptoměny naopak klopýtají

Počítačové čipy a grafické karty jsou nedostatkovým zbožím. Sešlo se totiž hned několik faktorů, které problémy se zásobováním důležitou komponentou způsobily. To žene vzhůru nejen ceny daného artiklu, ale i akcií jeho výrobců.


Americký výrobce čipů a grafických karet Nvidia rovněž patří mezi společnosti, které se na současné vlně obrovské poptávky po těchto nenahraditelných průmyslových součástkách veze. Její akcie od začátku letošního roku posílily už o více než 55 procent, za posledních dvanáct měsíců vzrostla jejich hodnota dokonce na dvojnásobek.

Podle Viveka Aryi, analytika Bank of America, je však i přesto vhodné Nvidii do investičního portfolia zahrnout. A Arya zmiňuje hned tři důvody. Prví dva se točí kolem těžby kryptoměn, při níž jsou produkty Nvidia hojně využívány. Přestože poslední měsíce kryptoměnový trh spíše přešlapuje na místě, je jen otázka času, kdy se opět vydá vzhůru a další grafické karty budou zapotřebí.

Třetím důvodem je nová generace architektury grafických karet Ampere. Trh je prý zatím těmito kartami penetrován jen asi z 5,5 procenta, přičemž pro každý upgrade je typický podíl mezi 40 a 60 procenty. Z toho tedy lze usuzovat, že Nvidia se zřejmě poklesu zájmu o své produkty bát nemusí.

Vivek Arya rovněž zvýšil cílovou cenu akcie společnosti Nvidia. Nová úroveň se nachází na 900 dolarů, což je asi o sto dolarů výše oproti současnosti. Nvidia tak má v dohledné době přibližně 12procentní růstový potenciál.


Sozzi,
Yahoo! Finance


Mladý muž v obleku pracuje na notebooku, zatímco sedí v autě

Nadcházející webinář ZDARMA

Santa Claus Rally: Fenomén vánočního růstu na trzích

Datum: 6. listopadu

Čas: 18:00

Aktuálně

Tesla potvrzuje, že ‚Model 2‘ je stále v plánu na rok 2025.

23. 10. 2024

|

23:12

Býčí průlom akcií společnosti Nvidia mohl být falešným poplachem.

23. 10. 2024

|

23:12

Zisky Tesly: Sledujte živé pokrytí, jak akcie rostou po překvapení zisků za třetí čtvrtletí.

23. 10. 2024

|

22:22

Hlavní americké akciové indexy uzavřely všechny se ztrátou, když výnos desetiletých dluhopisů dosáhl tří měsíčního maxima.

23. 10. 2024

|

22:06

Tyto akcie ve zdravotnictví by mohly vzrůst, pokud vyhraje Harris — nebo klesnout, pokud zvítězí Trump.

23. 10. 2024

|

21:08

Dohledový orgán pro rozpočet: Není možné předpovědět načasování fiskální krize v USA

23. 10. 2024

|

19:23

Nadcházející webinář:

Santa Claus Rally: Fenomén vánočního růstu na trzích

Datum: 6. listopadu

Čas: 18:00