Search
Close this search box.

Nejchytřejší investoři sázejí na tuto jednoduchou investiční strategii

Nelze pochybovat o tom, že internet je jedna z největších inovací v historii lidstva. Globální systém navzájem propojených počítačů výrazně zlepšil způsob komunikace, vzdělávání a zábavy. Jak to vše souvisí s investováním?  


Pokud se jedná o akciový trh, internet umožňuje investorům nepřetržitý přístup k finančním zprávám a informacím, ale zároveň náklady na prodej a nákup klesly na nulu. To mělo za následek zásadní posun v tom, jak investoři dnes jednají. Pokračujte ve čtení dál, abyste tak zjistili, jak se změnilo chování investorů, a jak s tím vynakládají ti nejchytřejší investoři.  



Tentokrát je to jinak  

Podle údajů z newyorské burzy je průměrná doba držení akcií méně než šest měsíců. Od té doby, kdy se akciový trh v padesátých letech dosáhl vrcholu, se tento metrický systém zhroutil.  

Dnes hovoříme o zcela jiné době. Investoři mají velmi snadný přístup k informacím. Neustále jsme bombardování zprávami a novinkami, a pokud jde o naše peníze, lidé mají tendenci jednat podle finančních aktualizací, které obdrží pod nos.  

Společnost Robinhood Markets nedávno zavedla volné obchodování na trzích, což nakonec vedlo k tomu, že celý makléřský průmysl začal nabízet ty samé služby. Tzn. že investoři mohou obchodovat bez dodatečných nákladů, což jednoznačně vede k mnohem kratší době držení aktiv.  

Zdá se, že lidskou přirozeností je rychle zbohatnout. A zároveň přehnaná sebedůvěra vede k tomu, že příliš často obměňujeme naše investiční pozice. Zpravodajský cyklus spojený s obchodováním, který běží nepřetržitě, bude tento trend nadále udržovat v chodu.  



Investování je běh na dlouhou trať  

Je zcela zřejmé, že průměrný investor nemůže konkurovat špičkovým fondům z Wall Street, které mají masivní rozpočty na výzkum a technologie. Tyto organizace se často snaží spekulovat o pohybech cen při pokusu získat informační nebo analytickou výhodu.  

A to je jeden z hlavních důvodů, proč doporučujeme investorům dlouhodobou investiční strategii s dobře diverzifikovaným portfoliem. Vzhledem k tomu, že akciový trh je krátkodobě nepředvídatelný, investujte pouze peníze, které během následujících pěti let nebudete potřebovat. Vaše trpělivost bude následně odměněna.  

Strategie je tedy velmi jednoduchá. Investoři, kteří zaujímají dlouhodobý přístup, mají jednoduše výhodu v porovnání se svými protějšky, kteří na trhu spekulují a zaujímají tak krátkodobé vyhlídky. Obchodování s pozicemi a jejich časté obměny vede k nižším výnosům, a to nemluvě o vyšších poplatcích.  



Vlastnit kvalitní společnosti se vyplácí  

Jednou z takových společností je například Netflix. Zatímco většina investorů se zajímá o finanční indikátory jako jsou příjmy, peněžní tok anebo počet předplatitelů v příštím čtvrtletí, vy byste se především měli zajímat o to, kde bude Netflix za pět let.   

Jelikož má Netflix prokazatelné úspěchy, konkurenční výhodu ve formě masivního rozsahu a značnou rozjezdovou dráhu pro růst na mezinárodních trzích, můžete tak dobře usínat. Proto se jako chytrý investor nezaměřujte na příští kvartál, ale na příštích deset let. Investujte zejména do společností, kterým dobře rozumíte.  


Neil Patel  
The Motley Fool  


Mladý muž v obleku pracuje na notebooku, zatímco sedí v autě

Nadcházející webinář ZDARMA

Santa Claus Rally: Fenomén vánočního růstu na trzích

Datum: 6. listopadu

Čas: 18:00

Aktuálně

Spotřebitelská důvěra roste, když se republikáni stávají sebevědomějšími v možném vítězství Trumpa.

25. 10. 2024

|

16:31

Dow otevřel výše, ale stále směřuje k týdennímu poklesu.

25. 10. 2024

|

15:41

Objednávky trvanlivého zboží klesají. Pokles v průmyslové výrobě pokračuje.

25. 10. 2024

|

14:59

Akcie SoFi se chystají na pokračování růstu – a toto je důvod recentního optimismu.

25. 10. 2024

|

14:45

Akcie Apple dostaly vzácné medvědí doporučení. Zde jsou čtyři důvody proč.

25. 10. 2024

|

14:03

Akcie společnosti Centene vzrostly o 14 % po tom, co její zisky převýšily odhady, a vedení potvrdilo výhled.

25. 10. 2024

|

13:07

Nadcházející webinář:

Santa Claus Rally: Fenomén vánočního růstu na trzích

Datum: 6. listopadu

Čas: 18:00